Ana Sayfa

Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Gemlik Zeytini Videosu Gemlik Zeytin Firmaları

GEMLİK ZEYTİNİ

Zeytin ve Zeytin Çeşitleri
Zeytinin Faydaları
Zeytinin Tarihçesi
Zeytin Ağacı
Zeytin Yaprağı
Zeytin Hasadı
Zeytin İstatistikleri
Zeytincilik Sorunları
Zeytin Hastalık-Zararlıları
Zeytin Efsaneleri
Zeytinyağı
Zeytinyağının Faydaları
İletişim
Zeytin Yaprağının Faydaları Medikal anlamda Zeytin yaprağını ilk olarak Antik Mısırlılar kullanmışlardır. Antik Mısırlılarda Zeytin yaprağı göksel bir güç sembolü idi. Bunun yanı sıra firavunların mumyalanmasında da zeytin yaprağı kullanılmaktaydı. 1800 lü yıllara gelindiğindeyse zeytin yaprağı şurup haline getirilerek ateş düşürücü olarak kullanılmıştır. İlerleyen yıllarda ise yeşil zeytin yaprakları sıtma tedavisinde etkin olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Modern tıp zeytin yaprağının faydaları oldukça geç keşfetmiştir. İlk kez 1995 yılında kullanmaya başlanmış olup ilk sonuçlar çok pozitif çıkmıştır. Araştırmalar neticesinde zeytin yaprağının 101 madde ihtiva ettiği ve içindeki en etken maddenin 'polifenolik antioksidan'lardan biri olan Oleuropein olduğu anlaşılmıştır. Bu madde ağacı dış etkenlere karşı koruyor, hücre yenilemesi yapıyor, ortama uyum sağlamasına neden olarak salgılardan koruyor.

 Zeytin yaprağı faydaları saymakla bitmez bir diğer faydası ise zeytin yaprağından elde edilen öz bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudun direncini artırıyor, anti bakteriyel özelliklere sahip ve virüsle mücadelede vücuda destek oluyor. Zeytin yaprağı özü kremden şampuana kozmetik sektöründe, sütten bebe bisküvisine gıda ara katkısı olarak, anti bakteriyel özelliği ile ilgili ilaç sanayinde, hayvan yeminde katkı maddesi olarak kullanılabiliyor. Bu sonuçlar zeytin yaprağının birden çok hastalık için umut verici eşsiz bir bitki olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü zeytin yaprağının faydaları 21'inci yüzyılın en önemli doğal antimikrobiyal, antiviral etkiye sahip çok önemli bir bitki olduğunu belirtiyor.Bu konuda 69 kitap, bin 800'den fazla makale,dergi ve çeşit yayın bulunuyor.


© 2010